ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Το Σάββατο 9 Δεκέμβρη ’17, η Παναγιώτα Ε. Χάδλα-Σκαρλάτου στην εκκλησία του αγίου Αλεξίου στην Πάτρα θα κάνει μια ομιλία με θέμα «Διαταραχές του ‘είμαι’, ‘φαίνομαι’, ‘αισθάνομαι’ και οι βιοηθικές τους προεκτάσεις στην κοινωνία».

Καταγγέλλουμε την συγκεκριμένη ομιλία ως τρανσφοβική καθώς με την χρήση του όρου διαταραχή ψυχιατρικοποιεί τα διεμφυλικά άτομα, κάτι το οποίο έχει καταστεί σαφές ότι δεν ισχύει από αρμόδιους φορείς όπως το Συμβούλιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρώπης και τον Συνήγορο του Πολίτη. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλη τρανσφοβική βία από ανθρώπους που με πρόσχημα κάποιους τίτλους σπουδών χρησιμοποιούν διαστρεβλωμένα την επιστήμη τους αναπαράγοντας έτσι προκαταλήψεις, στερεότυπα ακόμα και ρητορική μίσους προς μια ομάδα ανθρώπων που βιώνει ήδη τον αποκλεισμό σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας.

Το blender ως μια ομάδα υπεράσπισης των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας δε μπορεί να αφήσει αναπάντητη μια ομιλία που αντιτίθεται στο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού της ταυτότητας φύλου. Για το λόγο αυτό καλούμε κάθε αλληλέγγυα ομάδα και συλλογικότητα, καθώς και ολ@ εσάς που ενδιαφέρεστε για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 9 Δεκέμβρη στις 6.00 μ.μ. στον ναό του αγίου Αλεξίου, ώστε να μην αφήσουμε παραπάνω ψέματα και μίσος να σκορπιστούν εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙA+ κοινότητας.