Νέος κύκλος μαθημάτων κοπτικής-ραπτικής

άνευ-ραφής-εξοπ-ισμός-προσαρμογής-σκίτσων-51418120

κοψε-ραψε

Εχει ξεκινήσει ο δεύτερος  χρόνος μαθημάτων κοπτικής-ραπτικής και άλλων πολλών παραλληλων πραγμάτων!
Μέχρι τώρα κάποιοι απο εμάς κατέχουν βασικές γνώσεις και εργαλεία για την τέχνη αυτή (οι υπόλοιποι επιεικώς ελάχιστα),  και σκοπός της πρωτοβουλίας μας είναι να πειραματιστούμε στην διαδικασία της συλλογικής αυτομόρφωσης. Προωθούμε την δημιουργικότητα,  σε συνδυασμό με τις τεχνικές γνώσεις που αυτή θα απαιτήσει πάνω σε ζητήματα (βασικά ή όχι) της καθημερινότητας, και θεωρούμε πως όσο πιο μοναδικά και σύμφωνα με την φαντασία και τις ανάγκες μας είναι τα αντικείμενα που μας περιτριγυρίζουν, τόσο το καλύτερο!
Αυτή τη χρονιά όμως η ομάδα εξελίσεται, έχουν δημιουργιθει ήδη δυο τμηματα και παράληλλα με το μάθημα της κοπτοραπτικης θα τρεχουν στον ίδιο χώρο εργαστίρια σταυροβελονιας και αργαλιού μικρής κλιμακας για αρχη και βελονακι και πλεξιμο οταν μπουν τα μεγαλα κρυα! Στις παράλληλες δράσεις δεν υπάρχει κάποιος που ξέρει κατι παραπάνω από όποιον δεν ξέρει τίποτα!
Ενδεικτικές ενότιτες μαθημάτων
Α : Εισαγωγή. Πρώτη επαφή χέρι, βελόνα, ύφασμα, ψαλίδι και αρχή κατασκευής.
Β:  Ολοκλήρωση της κατασκευής.
Γ:
  Εξάσκηση στη ραπτομηχανή.
Δ: Εργασία με ραπτομηχανή.
Ε: Μανταρίσματα στην μηχανή {κόντεμα- μάκρεμα}
Ζ: Μανταρίσματα στην μηχανή {μετατροπή ρούχων}
Η: Κατασκευή ρούχων χωρίς πατρόν
Θ: Ρούχα από πατρόν
Ι: Ελεύθερη δημιουργία
 
Λίστα χρειαζούμενων για αρχή δεν υπάρχει, αλλά εφόσον έχετε κάτι τύπου: μεζούρα, ψαλίδια, καρφίτσες, βελόνες, κλωστές, καρφιτσέρι, μασούρια.. , φέρτε τα!
Όποιος θα ήθελε να συνεισφέρει με τις γνώσεις του ή απλά να πάρει μια ιδέα είναι εννοείται ευπρόσδεκτος.
Τα μαθήματα κοπτικής ραπτικής θα πραγματώνονται στο κοινωνικό κέντρο κάθε  Πέμπτη στις 19:00 και θα διαρκεί 2 ώρες (περίπου)!
επικοινωνία: etrouskoi@hotmail.com